Domaine les Forges Le Bois Senis

Domaine les Forges Le Bois Senis

40 Rue de la Vieille Vigne, 79340 Les Forges, Frankrijk.VAKANTIEPARK DOMAINE LES FORGES LE BOIS SENIS
Domaine les Forges Le Bois Senis ligt in midden-west Frankrijk, in het hart van de regio Poitou-Charentes. Dit deel van het park is zeer geschikt voor gezinnen met kinderen. Er zijn geen auto's toegestaan en er is een (verwarmd) zwembad en peuterbad. Ook is er een speeltuin op het park aanwezig. 

Bijzonderheden:
- Groot omheind verwarmd zwembad, open van 1 mei - 30 september
- Peuterbad, geopend van 1 mei - 30 septemberSpeeltuin Domaine Les Forges - Le Bois Senis
- Ruime terrassen met ligbedden bij het zwembad
- Sporten: voetbal en jeu de boules
- Speeltuintje
- Broodjesservice tusssen 1 mei - 30 september
- Gratis Wifi hotspots
- Autovrij park --> veilig voor uw kinderen!  Speeltuintje 

Sfeer en ligging:
Le Bois Senis bestaat uit 98 villa’s en ligt vlak bij de golfbaan. De oppervlakte van de baan is ruim 100 hectare en is voor spelers van ieder niveau toegankelijk. Poitou-Charentes is een aantrekkelijk toeristisch gebied net boven de Dordogne, waar van alles te doen en te beleven is. Net buiten het park kunt u genieten van glooiende landschappen met bossen, beekjes en moerassen. De omgeving kent ook veel meren waar u kunt zwemmen, windsurfen en vissen. Wie van golfen houdt, kan zich uitleven op de 27 holes golfbaan van Blue Green Domaine des Forges. Hoewel de Poitou-Charentes met name bekend staat als paradijs voor natuurliefhebbers, bezit de streek ook een aantal bekende attractieparken zoals Futuroscope en Le Puy de Fou. Hier kunt u genieten van diverse spannende shows en attracties. Wilt u met het gezin een dag naar de Atlantische kust? Ga dan bijv. naar de havenstad La Rochelle of het eiland Ile de Re dat op 1,5 uur rijden van Les Forges ligt.

Omgeving: 
De Poitou-Charentes wordt gedomineerd door glooiende landschappen met  bossen, beekjes en moerassen. Het is een streek bij uitstek voor natuur- en wandelliefhebbers. Het groene landschap bezit een rijke flora en fauna, dichte bossen en er komen vele vogelsoorten voor.  
Een belangrijke attractie is het Marais Poitevin, ook bekend als ‘Het groene Venetië’. Een terechte benaming, want dit maar liefst 100.000 hectaren tellende moerasgebied wordt gedomineerd door talrijke kanaaltjes en schilderachtige bruggen. Alsof u in een schilderij van Monet rondwandelt. Het gebied strekt zich over 60 kilometer uit van Niort tot aan de Atlantische Oceaan en biedt dan ook allerlei mogelijkheden voor aangename fiets- en boottochten.
Het middeleeuwse Poitiers is met zijn pleinen, café’s en rijke historie een cultuurstad bij uitstek. Zo is de prominent aanwezige Notre-Dame la Grande een prachtig voorbeeld van romaanse bouwkunst. Breng zeker ook een bezoek aan kustplaats La Rochelle, waar het rondom de Vieux-Port altijd een gezellige drukte is en waar vanuit u een rondvaart kunt maken naar het bekende Fort Boyard.

Activiteiten:
Hoewel de Poitou-Charentes met name bekend staat als paradijs voor natuurliefhebbers, bezit de streek een groot aantal cultuurhistorische monumenten. Ook de bekende attractieparken Futuroscope en Le Puy de Fou liggen op minder dan een uur rijden van Domaine les Forges Le Bois Senis.

Futuroscope:
Het spectaculaire pretpark Futuroscope geeft een blik naar de toekomst met   Futuroscope
driedimensionale speelfilms, simulaties, lasershows en projecties.
Dit pretpark ligt 34 km van het vakantiepark Le Bois Senis. 

 

 

Puy du Fou:
Als u op vakantie gaat naar Les Forges, dan mag een bezoek aan Puy du Fou Puy du Fou
niet ontbreken! Het park is in 2012 uitverkozen tot beste attractiepark ter wereld…

Dit attractiepark ligt 77 km van het vakantiepark Le Bois Senis.

 

 

Mouton Village:
In Mouton Village (schapendorp) zijn 22 schapensoorten uit de hele wereld te bewonderen. Mouton Village
Leer alles over het melken en scheren
! U vindt Mouton Village op 3 km van het
vakantiepark.

 

 

Grottes du Quéroy:
Prehistorische grotten, ontdekt in 1892, met prachtige formaties Grottes du Queroy
van kalksteen. De grotten zijn op 100 km van het park Le Bois Senis gelegen.

 

 

La Planète des Crocodiles:
La Planète des Crocodiles’ is een zoölogisch park met verschillende dier- en plantsoorten. La Planete des Crocodiles
Het park is in 2008 geopend en ligt in de gemeente Civaux, op ongeveer een uur rijden
van Les Forges. In het park vind u vele soorten krokodillen en leert u het verschil tussen
kaaimannen, alligators en krokodillen.Het park ligt op 55 km van Le Bois Senis.

 

 

 

Het groene Venetie:
Geniet van lange wandel-, fiets- of boottochten door de idyllische en waterrijke natuur  Green Venice
van het Marais Poitevin. U vindt het natuurpark op 50 km van uw vakantiehuis!

 

 

 

Steden in de omgeving:
Poitiers bezit fraaie kathedralen en kerken en heeft een prachtig historisch centrum met veel middeleeuwse panden. Pak een terrasje op een van de levendige pleinen. La Rochelle is een schitterende havenplaats aan de Atlantische kust met een rijke historie en een al even rijk assortiment aan (vis)restaurants. Parthenay is een klein middeleeuws stadje met een drukke veemarkt op woensdagochtend. Dit is een van de grootste veemarkten van Frankrijk! Het plaatsje ligt evenals Melle op de route naar Santiago de Compostella. In Melle vindt u de Saint-Hilaire, de grootste van de drie Romaanse kerken, deze behoort tot het UNESCO wereld erfgoed.